I denne artikel vil du kunne læse meget mere om en dansk online lånevirksomhed, der har valgt at gøre brug af den traditionelle måde at låne penge på. Denne artikel kan være særligt relevant for dig, hvis dit navn står indregistreret på RKI eller Debitor Registret. Typisk betyder dette, at du ikke kan få lov at optage et lån på nettet. Hos den danske lånevirksomhed, kaldet Tillidslån, er dette dog blevet en mulighed. Her behøver du nemlig ikke at skulle angive din økonomiske situation, eller om du tidligere har været registeret som værende dårlig betaler. Hos Tillidslån er det langt vigtigere at underskrive en låneaftale baseret på tillid til den enkelte låntager.

Værd at vide om Tillidslåns låneprocedure

Herunder har vi samlet det mest relevante information til dig omkring Tillidslåns særlige låneprocedure. Det forholder sig nemlig sådan, at Tillidslån ikke er en helt normal lånevirksomhed, som vi forstår det i dag. Denne låneudbyder har nemlig valgt at bygge deres virksomhed op omkring tilliden til den enkelte kunden.

Dette gjorde man også før i tiden i de fysiske banker. Her kunne man ikke få lov at låne penge, medmindre man havde en nær ven eller et familiemedlem, der kunne garantere for låntagers troværdighed. En sådan ven eller familiemedlem bliver i denne sammenhæng kaldet en kautionist. En kautionist er en person, der har en tæt forbindelse til låntageren og som kender til vedkommendes økonomiske situation. Hvis kautionisten kan stå inde for, at låntageren kan betale tilbage på et kviklån, så kan lånet blive effektueret.

Det et dog på samme tid også kautionistens opgave at betale af på det fulde lån, såfremt låntageren ikke er i stand til at betale. Her træder kautionisten til og står herefter for hele tilbagebetalingen. På denne måde sikrer man sig fra lånevirksomhedens side af, at lånet bliver betalt tilbage i tide.

Stiller Tillidslån krav til deres låntagere?

Som det står beskrevet i ovenstående afsnit, så er det for Tillidslån underordnet, om låntager står indregistreret på RKI. Det at være dårlig betaler har ikke noget at sige, i forhold til om du kan optage et lån hos denne lånevirksomhed. På denne måde bliver der naturligt lempet på kravene til den enkelte låntager. Alligevel er der nogle særlige betingelser, som kautionisten skal overholde, hvis lånet skal effektueres. Disse betingelser gælder som følgende:

  • Kautionisten må ikke være registreret som værende dårlig betaler.
  • Kautionisten skal have en stabil økonomi og desuden have godt kendskab til låntagers økonomiske situation.
  • Kautionisten skal være minimum 18 år og maksimum 75 år.

Det giver sig selv, at hvis der bliver lempet på reglerne for låntageren, så må der skærpes på reglerne for kautionisten. Selvom Tillidslån bygger deres forhold til låntager op omkring tillid, så er det naturligvis vigtigt for dem, som lånevirksomhed, at vide, at der bliver betalt af på lånet inden forfaldsdato. På denne måde sikrer lånevirksomheden, at deres kunder altid er seriøse omkring deres online lån.

Et lån på nettet er ikke altid det bedste alternativ

Tillidslån er en af de få online lånevirksomheder, der tilbyder lån til låntagere, der står registreret som værende dårlige betalere. Dette forudsætter naturligvis, at låntager har en kautionist, der kan stå inde for låntagerens økonomi. Hvis det alligevel ender med, at låntager ikke er i stand til at betale af på lånet, så må kautionisten træde til.

Selvom man som låntager har en kautionist, er det aldrig sjovt at stå i en situation, hvor man ikke kan betale af på sit lån. Dette kan dog heldigvis undgås, hvis man er villig til at foretage nogle ændringer i sin privatøkonomi. Det forholder sig nemlig således, at hvis ikke man kan betale af på sit lån, så sender det et rimelig klart signal om, at man ikke har styr på sin privatøkonomi. Før at man overhovedet optager et lån på nettet, kan det være en hjælp at overveje følgende scenarier:

  • I stedet for et lån kan der blive lagt penge til side hver måned.
  • Budgettet skal opdateres, så det endnu engang passer til hverdagens udgifter.
  • Det er aldrig en god idé at finansiere luksusydelser, som for eksempel rejser, ved hjælp af et lån.

Vi er sikre på, at minimum én af de ovenstående scenarier kan blive en mulighed for rigtig mange danskere. Det er nemlig ikke altid en god idé at optage et lån på nettet, såfremt der er andre og bedre muligheder, der byder sig.