Står du og har brug for at låne penge i en fart, og ønsker du ikke at gå den traditionelle vej ned til banken, så vil vi i dette skriv beskrive en nyere form for lån, hvor du kan have pengene indenfor utroligt kort tid. Et SMS lån er både hurtigere og markant nemmere at optage, end traditionelle lån er. Vi har har herunder beskrevet fordele og ulemper ved denne form for lån samt hvilke faktorer, du som låntager skal være opmærksom på, hvis du vælger at optage et SMS lån.

Hvad er et SMS lån?

Det kan synes banalt, når man hører ordet, og dernæst får meningen forklaret. Det er dog ikke alle, som har hørt om denne form for lån før, hvorfor vi nu vælger at udpensle det. Et SMS lån er ganske simpelt et lån, som foretages via ens mobil eller smartphone. Det er med andre ord et lån, som kan foretages 100% via en telefon.

Der er i Danmark en markant øget interesse for SMS lån, da det er en utrolig hurtig måde at anskaffe sig et større rådighedsbeløb på. Det er dog ikke de største summer, du har mulighed for at låne via denne lånetype. Det vil vi forsøge at belyse i næste afsnit.

Hvor meget kan jeg låne med et SMS lån?

Et SMS lån bruges i de fleste tilfælde til små lån, hvor det blot skal gå stærkt. Derfor er det de færreste låneudbydere, der tilbyder mere end 5-6.000 kr via decideret SMS lån. Renten er endvidere høj, og derfor skal du gøre dig grundige overvejelser, om denne lånetype er den rette i forhold til markedets alternative muligheder. Ønsker du at danne dig et hurtigt overblik over dette, så kan du besøge vores oversigt over lån.

Hvordan ansøger man om et SMS lån?

Som vi har nævnt et par gange i denne artikel, så er et SMS lån utroligt hurtigt og nemt at optage. Har man dog ikke prøvet det før, eller har man ikke læst om emnet tidligere, så kan det være svært at vide, hvordan sådan en ansøgning egentlig foretages. Vi har derfor listet de væsentligste punkter herunder, så du kan danne dig et overblik over, hvilke steps du skal igennem for at ansøge om et forbrugslån via din smartphone.

 • Først og fremmest skal du vælge, hvor stort et lånebeløb du ønsker at låne. Dette sker oftest på forsiden af den givne låneudbyders hjemmeside.
 • Dernæst skal du indtaste dine personlige oplysninger såsom CPR-nummer, navn, adresse og bankoplysninger. Husk at alle disse oplysninger behandles fortroligt.
 • Du vil herefter kunne sende din ansøgning afsted. Låneudbyderen vil nu gennemgå din ansøgning og udfra denne kreditvurdere dig. De vil endvidere sikre sig, at du lever op til de krav, de stiller dig som låntager.
 • Skulle din ansøgning blive godkendt, vil du modtage et tilbud på SMS lån. Dette tilbud kan du acceptere ved hjælp af dit NemID. Ønsker du ikke at acceptere lånetilbuddet, så er det naturligvis også muligt. Du er ikke forpligtet til at takke ja.
 • Efter at have underskrevet aftalen med dit NemID, vil pengene overføres til din bankkonto. Dette kan tage alt fra 10 minutter til et par hverdage. Det afhænger fuldstændigt af den låneudbyder, du har valgt at benytte.

Som du kan se af ovenstående liste, så er der ingen hokus pokus, når der skal ansøges om et kvik sms lån. Det er nemt, hurtigt og utroligt simpelt. Derudover vil du ofte kunne have pengene indenfor et par timer, hvilket gør denne lånetype til en af de absolut hurtigste inden for kviklån.

Hvilke krav stilles der for, at jeg kan ansøge om SMS lån?

Dette afhænger naturligvis af hvilken låneudbyder, du vælger at benytte dig af. Dog er der nogle ganske generelle krav, som du vil skulle opfylde uanset valget af udbyder. Vi har herunder gennemgået nogle af de mest gængse krav i lånebranchen.

 • Du skal som minimum være fyldt 18 år og ofte være ældre end det. Det afhænger atter af udbyderen.
 • Du skal have en dansk bopæl og adresse (folkeregisteradresse)
 • Du skal have et NemID – dette bruges til at acceptere lånetilbuddet.
 • Du skal have en dansk bankkonto – er du ikke indehaver af en dansk bankkonto, så vil pengene ikke kunne udbetales til dig.
 • Du skal have et dansk CPR-nummer.
 • Du skal have et dansk (aktivt) telefonnummer samt en e-mailadresse, som du har adgang til.
 • Du må som udgangspunkt ikke være registreret i hverken RKI eller Debitor Registret. Skulle du være havnet her, vil du generelt have svært ved at optage et mobillån.

Kravene, der er listet herover, er nogle af de mest gængse krav. Derfor kan du være sikker på, at uanset hvilken låneudbyder du vælger, så vil ovenstående være minimumskravene. Enkelte låneudbydere kræver også, at du har en vis årlig indtægt for at kunne optage et lån hos dem. Hos Alfalån skal du eksempelvis som minimum have en årlig indtægt på 150.000 DKK. Det samme gør sig gældende hos Hotlån, hvis du ønsker at låne over 200.000 DKK.

Et hurtigt lån via telefonen har ofte en kort betalingsperiode

En ting du bør være opmærksom på, inden du vælger at optage et mobillån, er den relativt korte tilbagebetalingsperiode i forhold til andre alternativer. Du skal derfor være forberedt på, at lånet skal betales tilbage inden for kort tid.

Derfor er det uhyre vigtigt, at du har gjort dig nogle tanker om, hvordan dette lån skal tilbagebetales. Herfra Memunti.dk anbefaler vi alle låntagere, at de udarbejder et budget, inden et SMS lån optages. Budgettet skal sikre optimal overblik over, hvordan privatøkonomien egentlig ser ud, og hvordan hele lånet skal betales retur hen over et hvis antal rater. Har man ikke styr på egen økonomi, kan det have store konsekvenser, når man låner penge til høje renter.

Har du ikke udarbejdet et budget, eller har du ikke et overblik over din økonomi, så vil vores klare anbefaling være, at du fik en ekspert (eller erfaren) person til at kigge dig over skulderen, når dette budget lægges. Det bliver nødt til at være et rigtigt og realistisk budget, der bliver lagt, da det ellers kan have fatale konsekvenser.

Hvad har du lov til at bruge et SMS lån til?

Det er vigtigt at understrege, at låneudbyderen online ikke stiller spørgsmål til, hvad du skal benytte dit lån til. Måske har du været bange for at gå til banken, da du med stor sandsynlighed vil skulle gøre regnskab over, hvad lånet skal benyttes til. Dette gør sig ikke gældende ved lån online – her er du anonym, og der vil ikke blive stillet spørgsmål.

Mange ser dette som en af de store fordele ved online lån, og det er da også en af grundene til, at vi hos Memunti.dk tror, at lån på nettet er blevet sådan en succes. Omvendt skal man være opmærksom på, at et lån foretaget på nettet ofte medfører højere ÅOP (årlige omkostninger i procent) end et normalt lån i banken. Derfor skal man gøre op med sig selv, hvilken vej man helst vil gå.

Et mobillån kan være nødvendigt i pressede situationer

En af de store fordele ved mobillån er, at pengene udbetales uhyre hurtigt. Står man derfor i en presset situation, som man ikke kan se sig ud af, så kan et mobillån gå hen og være nødvendigt. Man skal dog være opmærksom på, at det er en af de dyreste former for lån, du som forbruger kan optage, hvorfor man bør være varsom med dette. Er det dog nødvendigt, så anbefaler vi naturligvis, at man benytter sig af vores sammenligningstabel. Det kan nemlig være en jungle at skulle finde den helt rigtige låneudbyder i Danmark, når der findes så mange. Vi har derfor gjort det nemt og overskueligt ved at liste alle udbydere op med priser og krav. Du har endvidere mulighed for at filtrere i oversigten, så du udelukkende får vist de valgmuligheder, der rent faktisk har interesse for dig. Det gør, at du sparer en masse tid, hvis du alligevel står i en situation, hvor tid er en mangelvare. I en stresset hverdag ønsker man ikke at bruge alt for lang tid på at undersøge ting, og vi har derfor gjort det for dig.

Lad Memunti.dk rådgive dig om lån på nettet

Som nævnt i afsnittet ovenfor, så kan lån på nettet være en sand jungle at navigere igennem. Derfor anbefaler vi selvfølgelig, at du drager nytte af den viden, som vi igennem årene har skabt os. Denne viden har vi forsøgt at videregive via vores artikler, vores blog samt FAQ’en om lån. Alle disse opdateres ugentligt med nyt indhold, så du altid kan være sikker på, at du er up to date med den nyeste viden indenfor området. Lån online er noget, som vi har beskæftiget os med i lang tid, og vi kender derfor til alle de tvivlsspørgsmål og tanker, som du måtte sidde inde med.

Har du dog nogle spørgsmål eller andet, så skal du være mere end velkommen til at kontakte os. Du kan læse mere om os her.