Står du og har brug for ekstra penge på hånden indenfor kort tid, så kan et mobillån være det rigtige valg for dig. Det er nemlig blevet uhyre nemt og enkelt at få udbetalt sit lånebeløb, så længe man blot har en mobil til rådighed. Tidligere skulle lån foregå via banker eller realkreditter, men i dag har man i Danmark mulighed for at låne direkte via sin mobil; heraf navnet mobillån.

Vi vil på denne side i brede træk gennemgå, hvad denne lånetype egentlig er for noget, og hvorfor den højst sandsynligt er det rette valg for dig. Derudover vil vi komme med nogle af vores anbefalinger til dig som låntager, så du er rustet på bedst mulig vis til at optage et mobillån.

Hvad er et mobillån?

Ganske kort fortalt, så er et mobillån et lån du optager ved hjælp af din smartphone. Mange låneudbydere er begyndt at tilbyde denne form, da det er hurtigt og nemt for dig som låntager. Derudover gør det hele processen mere smertefri, hvilket er en stor fordel for dig.

Ofte vil du kunne få pengene udbetalt med det samme, når lånet er optaget via mobilen. Det er dog (som hovedregel) mindre beløb, du kan få udbetalt via et såkaldt mobillån.

Hvordan er processen for optagelse af et mobillån?

Du sidder måske lige nu og er nysgerrig efter at vide, hvordan det egentlig fungerer, når man ønsker at optage et lån via sin telefon. Vi har herunder forsøgt at udpensle denne proces, så du hurtigt kan danne dig et overblik over, hvad det kræver. Du vil hurtigt kunne se, at det er markant nemmere, end hvad folk faktisk går og tror.

  1. Du skal først og fremmest oplyse, hvor stort et lånebeløb du ønsker at optage. Dette sker ved blot at indtaste det ønskede beløb i et felt på hjemmesiden.
  2. Du vil herefter blive spurgt om diverse personlige oplysninger. Disse oplysninger er naturligvis fortrolige, og du behøver derfor ikke være bange for at oplyse dem. Låneudbyderen skal bruge disse oplysninger til dels at oprette dig i deres system, og dels til at foretage en kort kreditvurdering af dig.
  3. Du kan nu sende din låneansøgning afsted. Du vil ofte kunne få svar på din ansøgning indenfor nogle minutter.
  4. Er din ansøgning godkendt, vil du få fremsendt en låneaftale. Denne kan du vælge at acceptere eller afvise. Når du har accepteret den, vil pengene udbetales til den oplyste bankkonto umiddelbart efter. Det er derfor vigtigt, at du oplyser den helt korrekte bankoplysning i step 2.

Er det nemt at optage et mobillån?

Så nemt var det; et mobillån tager ikke mange minutter at optage, og er derudover uhyre nemt. Her hos Memunti.dk lever vi til dagligt af at rådgive indenfor lånetyper såsom mobillån. Vi anbefaler derfor, at du starter din søgning efter den bedste udbyder hos os, da vi har gjort meget af forarbejdet for dig. Som låntager ønsker du naturligvis det billigste kviklån, og vi har derfor fået udarbejdet en fantastisk sammenligningstabel, hvor du nemt og hurtigt kan se, hvilke udbydere der er interessante for dig.

Du kan gå direkte til vores sammenligning af lån her.

Øverst på siden har du mulighed for at filtrere efter dine egne ønsker og præferencer. Benyt dig af denne mulighed for at spare tid – når først du har indtastet dine ønskede filtreringer, så vil du kun få vist de udbydere, der rent faktisk lever op til dine krav. Du har herefter mulighed for at sammenligne låneomkostningerne blandt alle de mulige udbydere, og derved har du sparet dig selv for både tid og penge!

Over hvor lang tid skal et mobillån tilbagebetales?

Svaret til ovenstående spørgsmål afhænger naturligvis af, hvilken låneudbyder du har valgt. Ofte vil tilbagebetalingstiden være forskellig fra selskab til selskab. Som tommelfingerregel er det dog mellem 15 og 60 dage, hvorfor denne form for forbrugslån skal tilbagebetales hurtigere end større lån.

Det kan både have sine fordele og ulemper, at tilbagebetalingstiden er kort. Fordelen er selvfølgelig, at du hurtigere kan se dig ude af gælden. Ulempen er naturligvis, at du skal have penge op af lommen hurtigere.

Her hos Memunti.dk anbefaler vi alle låntagere, at de udarbejder et budget inden lånet foretages. Det er yderst vigtigt, at du har et sundt og godt overblik over din egen økonomi, så du kan planlægge tilbagebetalingen af det mobillån, som du er ved at optage. Ellers kan der i værste tilfælde løbe mange omkostninger på, hvis ikke der tilbagebetales til tiden.

Vær meget opmærksom på lånets ÅOP (årlige omkostninger i procent), da denne vil være nøgletallet, som du skal kigge efter, når du skal gennemskue, hvor dyrt lånet er.

Hvilke krav er der til optagelse af et mobillån?

Kravene for at du kan optage et lån hos en af de mange låneudbydere i Danmark afhænger naturligvis af, hvilken låneudbyder du vælger. Vi har dog valgt at ridse nogle af de mest gængse krav op, til når du ønsker at optage et SMS lån.

  • Du skal som minimum være fyldt 18 år. Ofte kræver låneudbyderen dog, at du er fyldt 21 år.
  • Du skal have en dansk bopæl samt en dansk bankkonto. Det er denne konto, som dine penge vil blive udbetalt til.
  • Du skal være i besiddelse af et NemID. Dit NemID skal nemlig bruges, til når der skal underskrives låneaftalen.
  • Nogle selskaber vil gerne se dine seneste lønsedler – det er dog langt fra alle.
  • Du må som hovedregel ikke stå i hverken RKI eller Debitor Registret. Det er meget sjældent, at en låneudbyder i disse tilfælde vil låne til dig.

Du kan se meget mere om kravene hos de enkelte låneudbydere. Læs eksempelvis mere om kravene fra VIVUS her eller Robot lån her.

Med vores filtrering på vores sammenligner af lån vil du hurtigt kunne filtrere efter dine egne oplysninger, så du derved ikke skal bruge tid på at tjekke op med selskabet, om du lever op til alle deres krav.

Er du interesseret i at vide mere om lån foretaget på nettet, så kan vi henvise til vores blog eller FAQ.