Minilån muliggør finansiering af mindre drømme

Med et minilån har du mulighed for at finansiere mindre drømme. Minilånet er et lille forbrugslån, hvor du kan låne et mindre beløb med en kort løbetid. At optage et minilån er ikke kun nemt, det er også hurtigt. Oftest er ansøgningsprocessen samt udbetalingen af lånet hurtigt overstået, hvorefter du frit kan bruge lånet, som du ønsker. Der er derfor mange fordele forbundet med et minilån, hvis du har brug for at låne et mindre beløb hurtigt.

Hvad er et minilån?

Som navnet antyder, er der med minilån tale om lån af mindre beløb. Mere specifikt er et minilån en form for online forbrugslån med mulighed for typisk at låne mellem 500 kr. og 10.000 kr. samt med en løbetid på 3 måneder eller derunder. Idet det kun er muligt at låne mindre beløb med denne lånetype, egner minilån sig oftest bedst til mindre forbrugsgoder og dagligdagskøb fremfor eksempelvis biler, ny bolig og lignende. Samtidig vil et minilån typisk være hurtigt at optage, netop fordi der er tale om små lånebeløb, som ikke kræver masser af papirarbejde.

Det er de færreste banker der tilbyder lån, der minder om et minilån, da det er et større arbejde for dem at lave kreditvurderinger, end det er for online banker og låneudbydere. Mange banker vil derfor i stedet tilbyde muligheden for at lave et overtræk på kontoen, hvilket som regel kun er muligt i få måneder, og det er samtidig tit forbundet med høje renter. Har du behov for at låne et mindre beløb, kan der altså være fordele ved at vælge et minilån fremfor et lån i banken.

Ingen krav om sikkerhed med et minilån

Når du vælger at optage et minilån, får du et lån, hvor der er ingen krav til dig om at skulle stille sikkerhed for lånet. Desuden skal du heller ikke stå til ansvar over for, hvad lånet skal bruges til, og du slipper dermed for at forklare lånets formål for låneudbyderen. Dette giver dig stor frihed som låntager, og samtidig gør det låneprocessen dejlig nem og hurtig at komme igennem.

Dog skal du være indordnet med, at der altid vil blive foretaget en individuel kreditvurdering af dig og din økonomi, før du kan blive tilbudt et minilån. Dette er efterhånden gældende for alle online lån på det danske marked, hvilket netop hænger sammen med, at der ikke stilles krav til dig om at skulle stille sikkerhed for lånet og ej heller spørges ind til lånets formål.

Er der forskel på minilån, mikrolån, sms lån og kviklån?

Det danske lånemarked er fyldt med forskellige lånetyper, hvilket kan gøre det svært og ret uoverskueligt at skelne mellem dem alle. At de fleste lån samtidig minder meget om hinanden bare med forskellige navne, hjælper nok heller ikke på forvirringen. Minilånet er en af de typer lån der minder utroligt meget om andre lånetyper såsom mikrolån, sms lån og kviklån – så er der egentlig en forskel?

Ofte går minilån også under navnet mikrolån og kviklån, da der i sidste ende bare er tale om et forbrugslån med et mindre lånebeløb og kort løbetid. Det samme gælder sms lån, der dog har den forudsætning at lånet kan optages via en smartphone eller tablet. Det er dog sådan i dag, at de fleste online forbrugslån nemt kan optages enten via en computer, smartphone eller en tablet, hvorfor der i bund og grund ikke er den store forskel på lånene uafhængigt af, hvad de kaldes. I sidste ende er der altså tale om den samme type online forbrugslån, hvor der bare benyttes forskellige navne.

Fordele og ulemper ved minilån

Før du tager den endelige beslutning om at optage et lån, kan det være en god ide at kigge på de forskellige fordele og ulemper der er forbundet med denne lånetype. På den måde sikrer du dig, at du nemmere kan træffe et informeret valg, inden du låner penge.

Fordele

  • Det er både nemt og hurtigt at ansøge om samt få udbetalt et minilån
  • Du kan ansøge om et minilån døgnet rundt og får som regel også meget hurtigt svar på din ansøgning
  • Der er ingen krav om at skulle stille sikkerhed for lånet
  • Du kan bruge lånet til lige præcis det du ønsker
  • Du kan bruge NemID, når du ansøger om lånet, hvilket er både nemt, hurtigt og sikkert
  • Ofte er der mulighed for at optage et gebyrfrit lån, hvor du kan låne penge 100 % gratis

Ulemper

  • Minilån er ofte forbundet med høje renter, idet du ikke skal stille sikkerhed for lånet
  • Har ofte en relativ høj ÅOP
  • Meget kort løbetid, hvilket kan gøre det sværere at tilbagebetale lånet til tiden
  • Ingen mulighed for personligt møde med eksempelvis en bankrådgiver

Sådan finder du et billigt minilån på nettet

Med et stort udbud af mini lån på nettet, kan det umiddelbart være svært at gennemskue, hvilket minilån der er billigst. Der er dog et par tips og tricks, som kan hjælpe dig godt på vej med at finde et billigt minilån på nettet.

Når du leder efter et billigt lån er det først og fremmest en god ide at kigge på nogle af de mange forskellige låneoversigter, du kan finde rundt omkring på nettet. Her kan du nemlig bedre få overblik over, hvilke forskellige minilån der tilbydes af forskellige låneudbydere. Disse lister kan desuden hjælpe dig med at sammenligne minilånene i forhold til lånebeløb, løbetid, ÅOP og lignende. Her er det især nyttigt at vide, hvad ÅOP er.

ÅOP står for årlige omkostninger i procent og kan bruges til at finde ud af, hvor mange omkostninger der samlet set er forbundet med et givent lån. Det betyder, at du ved hjælp af ÅOP kan sammenligne de samlede omkostninger for alle de lån, du kigger på og derved finde det billigste. Jo lavere ÅOP er, desto billigere er lånet. Du skal altså gå efter et minilån med så lav ÅOP som muligt, når du vil finde et billigt minilån på nettet.

Hvem kan optage et minilån?

Inden du ansøger om et minilån, skal du være klar over, at de fleste låneudbydere har visse krav til låntager. Disse krav kan nemt variere fra låneudbyder til låneudbyder, men ofte er der flere af kravene som minder meget om hinanden.

Typisk skal du være fyldt minimum 18, 20 eller 23 år, ikke være registreret som skyldner i hverken RKI eller Debitor Registret og have NemID, da det skal bruges til at underskrive låneaftalen. Desuden er der mange låneudbydere, som har krav om at du skal have en dansk bopæl, dansk telefonnummer og eventuelt også være dansk statsborger. I visse tilfælde kan låneudbydere også have krav til din årlige indtægt, men i de fleste tilfælde er der ingen specifikke krav hertil.

Kan jeg optage et minilån trods RKI?

Da de fleste låneudbydere har krav om, at du ikke må være registreret i RKI, kan det være meget svært, hvis ikke ligefrem umuligt, for dig at optage et minilån trods RKI. Dette hænger sammen med, at der netop ikke er krav om sikkerhed i forbindelse med et minilån, hvilket ville medføre en kæmpe risiko for låneudbyderen, hvis du fik lov til at optage et lån trods din registrering i RKI.

Er du interesseret i at optage et lån trods din RKI registrering, bør du derfor lede efter andre alternativer. Dog vil det allerbedste du kan gøre være at starte med at komme ud af RKI, før du begynder at optage nye lån. Dette vil stille dig i en langt bedre økonomisk situation, da lån trods RKI som hovedregel altid involvere meget dårlige vilkår, herunder ekstremt høje renter, gebyr samt krav om at pantsætte personlige ejendele.

Mulighed for at optage et rentefrit minilån

Idet minilånet er et mindre lån med en kort løbetid, er der mange låneudbydere der tilbyder muligheden for at optage et rentefrit minilån. Med et rentefrit minilån har du principielt mulighed for at låne penge helt gratis. Du skal dog være opmærksom op, at et rentefrit minilån indebærer, at du er i stand til at tilbagebetale lånet inden for typisk 14 eller 30 dage, afhængigt af hvad den enkelte låneudbyder tilbyder.

Desuden vil du typisk kun kunne låne mellem 3.000 kr. og 5.000 kr., da du netop hurtigt skal kunne betale beløbet tilbage. For reelt set at få en fordel ud af et rentefrit minilån, skal du altså være indforstået med at kunne betale lånet tilbage inden for en ganske kort periode. Er du ikke i stand til at tilbagebetale lånet rettidigt, skal du nemlig regne med at der vil blive pålagt både renter og gebyrer, således at lånet ikke længere er gratis for dig.

Men hvad kan et rentefrit minilån egentligt bruges til? Et rentefrit minilån er ganske brugbart, hvis du eksempelvis mangler lidt ekstra penge sidst på måneden. Dette gælder, hvis der måske kun er få dage tilbage inden lønningsdag, og du allerede ved med sikkerhed, at du vil kunne tilbagebetale lånet, så snart du får penge ind på kontoen igen. I sådan en situation vil et rentefrit lån nemlig være 100 % gratis for dig, hvilket kan være en stor fordel.