Har du behov for et ekstra rådighedsbeløb? I så fald kan du med rette kigge hen mod et af de populære mikrolån, som i høj grad er blevet taget godt imod af danskere. Et sådan lån kan nemt og hurtigt optages på nettet, og det er med til at øge populariteten. Derudover er der relativt få krav til denne type krav, og det har naturligvis også tiltrukket mange låntagere.

Vi vil herunder gennemgå nogle af de fordele, som der er forbundet med et mikrolån. Derudover vil vi komme ind på nogle af de ting, som du skal være opmærksom på, hvis du ønsker at optage et online lån. Selvom det både er nemt og hurtigt, så er der naturligvis nogle ting, som du skal have in mente. Vi forsøger at give dig den bedst mulige rådgivning, og derfor er vores ypperste mål at kunne give dig så retvisende informationer, at du selv kan tage stilling til, om et mikrolån er det rigtige valg for dig.

Optag et mikrolån på nettet nemt og hurtigt

Som vi indledningsvist kom ind på, så kan du utroligt nemt optage et mikrolån, som kan give dig det rådighedsbeløb, som du står og mangler. Der kan være mange grunde til, at du pludselig har behov for at få flere penge imellem hænderne. Måske er der en regning, der skal betales, eller måske er der en vare, du længe har ønsket dig. Et mikrolån muliggør både køb og betaling af dette, og modtagelsen af beløbet sker indenfor kort tid. Dog skal man være opmærksom på, at lånet naturligvis skal betales tilbage, hvorfor man bliver nødt til at have et overblik over sin egen økonomi, så man er sikker på, at beløbet kan betales tilbage rettidigt.

Udarbejdelse af et budget til et mikrolån

Vi anbefaler altid vores besøgende, at der udarbejdes et budget til et mikrolån. Det er nemlig med til at give dig det nødvendige overblik over din egen privatøkonomi, så du mindsker chancen for at misse betalinger. Formår man ikke at tilbagebetale et mikrolån til den rette tid, så kan det gå hen og blive en rigtigt dyr fornøjelse. Det ønsker vi naturligvis ikke for nogen af vores besøgende, hvorfor vi på det kraftigste råder til at lave:

  • Et fyldestgørende og præcist budget, der viser dig dit rådighedsbeløb efter dine udgifter.
  • En tilbagebetalingsplan som du kan følge, når lånet skal betales tilbage. Det er dog vigtigt, at du ud fra dit budget kan se, hvad du har at gøre godt med.

Får du lavet ovenstående, så øger du chancen for, at lånet ikke bliver dyrere end højst nødvendigt. Det meste kan laves ganske enkelt i eksempelvis Excel eller Google Sheets, og vi anbefaler det på det kraftigste.

Hvad er et mikrolån

Et mikrolån er ganske enkelt et mindre lån, som du optager på nettet. En af de store fordele ved denne type lån er, at du som låntager ikke behøver at stille nogen former for sikkerhed. Derudover bliver du ikke stillet til ansvar for, hvorfor du har behov for pengene, eller hvad pengene skal bruges til. Med andre ord er du relativt anonym i hele låneprocessen, og det er noget af det, som har gjort, at mikrolån er blevet en af de mest populære måder at optage lån på i Danmark.

Hvis du ikke tidligere har prøvet at optage et lignende lån, så kan det dog være svært at forholde sig til, hvordan det egentlig bliver optaget. Som låntager er det dog en relativt nem proces, som du skal gennemgå.

  • Først og fremmest skal lånebeløbet fastsættes. Her er det vigtigt, at du kigger nøje på, hvad du skal låne. Sørg altid for at låne så lidt som muligt, så du ikke gældsætter dig mere end højst nødvendigt.
  • Dernæst skal dine personlige oplysninger indtastes. Du vil blive bedt om at taste alt fra navn og adresse ind til telefonnummer samt dine bankoplysninger.
  • Ansøgningen kan nu sendes afsted. Den givne låneudbyder vil nu gennemgå ansøgningen, hvor de dels kigger på, om du lever op til kravene, og dels kigger de på, om deres kreditvurdering af dig lever op til de interne krav.
  • Skulle din ansøgning godkendes, så vil du modtage et lånetilbud straks efter. Dette tilbud skal du forholde dig til. Enten accepterer du tilbuddet, ellers afviser du det. Det er vigtigt at understrege, at du ikke er forpligtiget til at godkende et lånetilbud – sørg derfor altid at læse hele aftalen igennem, da du her vil få de informationer, som du skal bruge for at kunne vurdere, om mikrolån tilbuddet passer til dine behov.

Efter at du vælger at godkende tilbuddet – dette sker oftest med NemID – så vil pengene overføres til din bankkonto. Hvor hurtigt de herefter vil stå på din konto afhænger meget af, hvordan låneudbyderen udbetaler pengene. Hvis det sker via en straksoverførsel, så vil du have pengene på din konto efter et par minutter. Dette kan du læse meget mere om under vores guides til de enkelte låneudbydere. Her går vi i dybden med eksempelvis Alfalån, HG Finans og Hotlån.

Skal jeg tage et mikrolån?

Vi forholder os ganske passive til dette spørgsmål, da det kommer meget an på det enkelte individs behov. Vores mål er at oplyse dig omkring online forbrugslån, så du er i stand til at tage den beslutning, der er den rette for dig.