Vi vil i denne artikel beskæftige os med, om det er muligt at optage et lån på nettet, hvis man er blevet registreret i RKI. Her hos Memunti.dk er vi eksperter indenfor lån på nettet, og derfor vil du hos os kunne finde nogle af de billigste kviklån og forbrugslån, som der bliver tilbudt på nettet. Derudover forsøger vi med vores artikler at vejlede dig på bedst mulig vis, så du træffer den bedste beslutning. For os er det vigtigt at understrege, at et lån på nettet bestemt ikke altid er det rigtige svar. Man skal være klar over, hvad der er for fordele og ulemper ved lån på nettet, og det er blandt andet de ting, som vi forsøger at belyse her på siden.

Et lån trods RKI er ikke optimalt, da du i forvejen har svært ved at tilbagebetale de penge, som du skylder. Derfor vil vi først og fremmest understrege, at vi ikke anbefaler at låne trods RKI. Man bør i stedet få styr på nuværende gæld. Derudover er det vigtigt, at man ikke finansierer gæld med mere gæld, da det blot vil igangsætte en ond spiral.

Kan jeg låne selvom jeg står i RKI?

Det kan være relevant at vide, om der overhovedet er nogen muligheder for at låne, selvom man står i RKI. Det korte svar er, at det faktisk ér muligt hos enkelte låneudbydere. Du skal dog være opmærksom på, at der højst sandsynligt vil være nogle meget strenge krav til dig som låntager.

Enkelte låneudbydere kræver eksempelvis, at du får en anden person til at kautionere for dig. Med andre ord betyder det, at hvis ikke du tilbagebetaler din gæld rettidigt, så vil den person, som kautionerer for dig, skulle tilbagebetale pengene.

Er man allerede blevet registreret i RKI, så bør man tænke nøje og grundigt over, om det er klogt at optage et lån mere. Det vil ofte blot medføre endnu større gæld, og derfor anbefaler vi herfra, at man i stedet forsøger at komme ud af sin gældssatte situation.

Lån trods RKI uden kautionist

Det er de færreste mennesker, der har lyst til at spørge en ven, et familiemedlem eller en kammerat, om de har lyst til at stå som kautionist til et lån trods RKI. Derfor kan det være relevant at vide, om der også tilbydes lån trods RKI uden kautionist.

Det er de færreste låneselskaber, der tilbyder dette. Dels skyldes det, at der er strenge regler for, hvad låneudbydere må låne ud til, og dels skyldes det naturligvis, at chancerne for at få pengene tilbage er mindre, hvis låntager allerede tidligere har vist sig at have svært ved at betale sin gæld.

Skal man derfor gøre sig forhåbninger om et lån trods RKI, så er chancerne størst, hvis man finder en kautionist.

Er jeg registreret i RKI?

Hvis du er registreret i RKI, så er det naturligvis næsten en selvfølge, at du selv ved det. Det vil ofte være blevet meddelt til dig via brev. Ofte vil registreringen komme efter, at du trods gentagende rykkere ikke har betalt din gæld. Skulle du dog være i tvivl, så vil du kunne tjekke det hos Experian. Her kan du nemt logge ind med dig NemID og se, om du er anført i RKI.

Hvordan kommer jeg ud af RKI?

Hvis du lige nu er registreret i RKI, så betyder det naturligvis, at du har gæld, som du ikke har betalt rettidigt. Derfor handler det først og fremmest om at få styr på privatøkonomien, så du kan begynde at betale din gæld af.

Ustyrlig gæld kommer ofte af, at man ikke har dannet sig et overblik over egen privatøkonomi, før man eksempelvis optog et SMS lån eller mikrolån. Derfor anbefaler vi herfra altid, at man lægger et budget, inden man optager et lån på nettet. Har man ikke overblikket over sin egen økonomi, så er chancerne nemlig større for, at lånet bliver uhåndgribeligt og løber løbsk. 

Har du et brændende ønske om at komme ud af RKI, så anbefaler vi, at du sætter dig ned med en person, som kan hjælpe dig med at lægge et budget. Her skal I kigge på, hvad for en indtægt du har samt de udgifter, som du hver måned har. Ud fra dette skulle I gerne nå frem til et rådighedsbeløb, hvor noget af dette skal gå til at tilbagebetale den gæld, som du har optaget.

Det vil oftest være hårdt at skulle kæmpe sig tilbage fra RKI, da det selvfølgelig vil kræve nogle ændringer i dagligdagen. Vi anbefaler dog, at man kommer i gang hurtigst muligt, da det blot bliver dyrere og dyrere, hvis ikke man tilbagebetaler sit kviklån.

Er lån penge trods RKI umuligt?

Det korte svar til ovenstående spørgsmål er nej. Det er ikke umuligt at låne trods RKI. Dog skal du, som vi tidligere har nævnt, være opmærksom på, at det er markant sværere, end hvis ikke du står registreret i RKI.

En af de ulemper, du dog vil komme ud for, er at dine gebyrer for at låne oftest vil være højere, end hvis du ikke var registreret i RKI. Låneudbyderne vil kompenseres for at tage en højere risiko, og derfor vil dit lån på nettet højst sandsynligt blive dyrere.

Hvad koster et lån trods RKI egentlig?

Ovenstående spørgsmål er svært at svare på, da priserne hele tiden ændrer sig. Derfor anbefaler vi, at du kigger på vores automatiske sammenligningstabel øverst på siden, som ændrer sig dynamisk. Det vil sige, at det automatisk ændrer sig, når priserne ændres fra låneudbyderens side.

Man bør dog være opmærksom på, at det blot skal ses som et estimat. Selve prisen for at låne trods RKI afhænger af din profil som låntager.

Sammenligning af lån kan spare dig mange penge

Vi mener, at man altid bør sammenligne låneudbydere, før man optager et lån. Har du besluttet dig for, at dit næste lån skal optages på nettet, så kan du nemt og hurtigt sammenligne priserne på disse ved at gøre brug af vores service. Vores service er gratis at bruge, og derfor er det naturligvis oplagt at sammenligne lån trods RKI.

Et online lån er dyrere end mange af alternativerne. Omvendt er det en hurtigere måde at låne på, end hvad mange andre alternativer kan tilbyde. Derfor handler det i høj grad om at veje fordele og ulemper ved at låne online.

Hvor mange penge skal du låne?

Inden du sætter dig ned og sammenligner lån, så er det en god idé at finde ud af, hvor mange penge du har brug for at låne. Lånebeløbet er nemlig meget afgørende for, om du kan få lov til at låne. Derudover er det afgørende for, hvor store udgifterne bliver i forbindelse med lånet. Des færre penge du låner online, des lavere bliver udgifterne naturligvis.

Her er det vigtigt, at du holder et skarpt øje med den ÅOP, som der tilbydes fra låneudbyderens side. De årlige omkostninger i procent er vigtige for dig som låntager, når du skal lave et budget samt en tilbagebetalingsplan.

Herfra anbefaler vi, at du forsøger at låne så få penge som muligt, da det ellers bliver en dyrere fornøjelse for dig. Derudover skal du gerne være sikker på, at du kan tilbagebetale låne indenfor den tidsperiode, som der er blevet sat. Skulle du misse betalinger til din låneudbyder, så kan du risikere, at lånet bliver markant dyrere.

Lån RKI ingen hindring

Har du besluttet dig for, at du vil låne penge til trods for RKI, så kan du med rette sammenligne dine forskellige muligheder, så du trods alt får det billigste lån. Selvom vi ikke anbefaler, at du låner trods RKI, så kan man komme ud for at stå i en situation, hvor det er nødvendigt.

Ved at sammenligne forskellige låneudbydere, vil du kunne finde frem til den udbyder, som tilbyder at låne dig pengene billigst muligt. Det er dog ikke ens betydende med, at det bliver en billig fornøjelse – det er det ofte ikke, når der er tale om online mobillån.

Sæt dig ind i fordele og ulemper ved at låne på nettet

For at du kan tage den rette beslutning, så mener vi, at det er vigtigt, at du har sat dig ind i de fordele og ulemper, som der er i forbindelse med at låne online. Kender du ikke til fordelene og ulemperne, så risikerer du at tage den forkerte beslutning.

Vi skriver om alle typer af lån her på siden. Derudover har vi en blog samt en FAQ, hvor du kan blive klogere på online lån. Du kan endvidere læse mere om os her.

Vi har netop udgivet vores skriv omkring kassekredit. Det kan være klogt at læse dette skriv igennem, da det er en form for alternativ til forbrugslån på nettet. Derudover kan det gøre dig klogere på nogle af de alternativer, der er til lån trods RKI.

Her til sidst vil vi blot understrege igen, at det er anbefalelsesværdigt at forsøge at undgå lån trods RKI, da du risikerer at gældsætte dig yderligere.