Du har helt sikkert hørt ordet ”kassekredit” blive omtalt af større virksomheder, banker og diverse lånetilbud. Men hvis du endnu ikke ved, hvad en såkaldt kassekredit er, eller hvordan denne type af lån fungerer, så er der gode råd at hente. Her kan du nemlig tilegne dig en masse nyttig viden, når det kommer til, hvad en kassekredit er, hvordan et sådan lån fungerer og slutteligt hvilke fordele, en kassekredit har for dig som låntager.

I denne artikel vil vi introducere dig til, hvad du kan få ud af en såkaldt kassekredit og vil herunder gerne informere dig om, hvor du skal optage denne type lån. I lang tid har det nemlig været sådan, at en kassekredit kun var muligt at optage i en fysisk bank. Dette er stadig en mulighed, men i dag kan du altså også optage en kassekredit hos et online låneselskab. Dette gør det både nemmere og hurtigere for dig at optage en kassekredit, idet der på nettet er mulighed for en hurtigere optagelse af et lån.

Hvis du af det foreløbige skriv er blevet inspireret til at lære mere om, hvad det vil sige at optage en kassekredit, så kan vi garantere for, at du ikke går herfra skuffet. I det nedenstående vil du nemlig kunne få afklaret mange af dine spørgsmål omkring alt fra fordelen ved at optage en kassekredit til, hvordan en online låneprocedure forløber.

Hvad er en kassekredit?

I første omgang finder vi det uhyre vigtigt, at alle vores læsere er velinformeret omkring, hvad en kassekredit er. Dette vil vi i følgende artikel gerne uddybe for de læsere, der måtte sidde med en undren, hver gang denne type lån bliver nævnt af banker og online låneselskaber.

For at forklare hvad en kassekredit er, så kan vi passende tage udgangspunkt i et eksempel. Lad os sige, at du har brug for et større rådighedsbeløb, som du kan trække mindre beløb fra i de måneder, hvor privatøkonomien er stram, og der ikke er råd til at betale de nødvendige udgifter.

Her kan du med fordel optage en kassekredit, idet du her låner et større beløb på én gang og herefter betaler renter for de mindre beløb, du trækker. Når du optager en kassekredit, ansøger du dermed om et maksimums beløb, som også kan kaldes en såkaldt låneramme. Indenfor denne ramme kan du trække større eller mindre beløb fra, uden at det overskrider maksimumsbeløbet. Hvor store eller små disse beløb er, bestemmer du helt selv som låntager. Hver gang du trækker et beløb, vil du dog skulle betale en rente for det pågældende beløb. På denne måde er renten altså variabel for denne type lån.

Hos nogle banker og online låneselskaber vil du komme ud for at skulle betale en såkaldt provision for dit låns maksimumsbeløb. Denne betales enten årligt eller månedligt afhængig af, hvilken låneudbyder du går til. Dertil er provisionsbeløbet også afhængigt af det enkelte låneselskabs betingelser.

Sådan optager du en kassekredit på nettet

Hvis du er interesseret i at optage en kassekredit, så kan vi med glæde informere dig om, at du kan gøre dette på en nem og smart måde ved hjælp af internettet. Her finder du nemlig en masse låneselskaber, der tilbyder kassekredit til deres mange låntagere. Hvis dette lyder som noget for dig, så kan du i første omgang tage et kig på vores lille guide nedenfor til, hvordan du finder frem til den bedste låneudbyder på nettet.

 • Nedfæld dine personlige kriterier for en kassekredit.
 • Udfyld kriteriefeltet med dine personlige krav for et online lån på en af de mange sammenligningshjemmesider eller låneportaler.
 • Undersøg de enkelte låneselskabers betingelser, og sammenlign dine foretrukne låneudbydere.
 • Når du har fundet den helt rette låneudbyder, er du klar til at sende en ansøgning afsted.

Med denne guide kan du hurtigt og nemt finde frem til den låneudbyder, der skal varetage dit lån på nettet. Vi mener, her på siden, at det er uhyre vigtigt, at du får sat ord på dine kriterier for et fremtidigt lån. Disse kriterier vil nemlig hjælpe dig videre i din søgen efter den helt rette låneudbyder.

Går du for eksempel til en sammenligningshjemmeside eller en låneportal, er du sikker på, at dine kriterier vil blive brugt som en guideline til at finde ud af, hvilke lånevirksomheder der tilbyder relevante lånetilbud. Når du har fundet frem til et par relevante låneselskaber, er det nu din tur til at udvælge den låneudbyder med de betingelser, du selv kan efterkomme. Herefter er du klar til at sende din ansøgning afsted.

Disse fordele kan du få del af ved en kassekredit

Hvis du som privatperson har brug for økonomisk fleksibilitet i de perioder, hvor din privatøkonomi ikke kan holde til uforudsete regninger og udgifter, så kan en kassekredit være lige præcis det, du søger. Herunder har vi oplistet et lille udpluk af de mange fordele, du kan få del i ved at ansøge om en kassekredit.

 • En kassekredit kan sørge for økonomisk fleksibilitet.
 • Du har fra start af en bevilling på et overtræk.
 • Du har altid et rådighedsbeløb at gøre brug af, hvis det skulle blive nødvendigt.
 • Trækker du mindre beløb fra dit maksimumsbeløb, så er du som regel sikret en lavere rente end ved normale lån.

De ovenstående fordele er værd at tage med, hvis du skal beslutte dig for, om du vil optage et almindeligt forbrugslån eller en kassekredit. Som nævnt tidligere vil du med en kassekredit altid have en låneramme, hvor du kan trække større eller mindre beløb ud ad gangen. Dette sikrer dig mod mindre økonomiske kriser, hvis din bil for eksempel skal til reparation, din vaskemaskine er gået i stykker eller noget helt tredje. Her er det rart at vide, at du har en låneramme til rådighed, som du altid kan trække et beløb fra.

En kassekredit giver dig en særlig økonomisk fleksibilitet, der kan give dig tryghed i hverdagen. Med en kassekredit er du nemlig allerede fra start bevilget et overtræk på din konto, således at du nemt og hurtigt kan imødekomme akutte situationer. Hvor stort et overtræk, du månedligt er bevilget, er naturligvis noget, du på forhånd aftaler med din bank.

Slutteligt vil du også opleve, at renten for de mindre beløb, du trækker fra din kassekredit, er mindre end ved regulære forbrugslån.

Er der ulemper forbundet med en kassekredit?

For at sikre os, at vores læsere har styr på de betingelser, der gør sig gældende ved en kassekredit, så vil vi også gerne opsummere, hvilke ulemper der er risiko for at støde ind i, hvis man optager et lån som dette. Hvis du kunne tænke dig at være helt indforstået med de ulemper, der kan komme til udtryk ved denne type lån, så kan du med fordel kaste et blik på vores opsummering her.

 • Trækker du store beløb ud ad gangen fra dit maksimumsbeløb, så bliver renten automatisk også højere.
 • En kassekredit kræver et årligt provisionsbeløb foruden de renter, du betaler for de trukne beløb.
 • Der vil som regel være et oprettelsesgebyr forbundet med en kassekredit.

Som vi også forklarede i ovenstående afsnit, så kan en kassekredit gøre, at du betaler en mindre rente for de mindre beløb, du trækker ud fra dit maksimumsbeløb. Dette betyder dog også, at hvis du vælger at trække hele dit maksimumsbeløb eller store beløb ud, så vil dette nødvendigvis også betyde, at din rente bliver højere end ved normale lån.

Derudover skal du også forvente, at din kassekredit ikke er gratis. At have en kassekredit aktiv betyder, at du er nødsaget til at betale en såkaldt provision for at have den åben. Denne provision afhænger naturligvis af, hvilken låneudbyder du optager kassekreditten fra, men typisk vil det være en mindre procentdel af dit maksimumsbeløb.

Slutteligt vil der også være et oprettelsesgebyr forbundet med dit lån. Hvor stort et oprettelsesgebyr det vil koste dig, varierer selvfølgelig af, hvilke betingelser der gør sig gældende ved det enkelte låneselskab. Hvor stort oprettelsesgebyret og provisionsbeløbet vil være for dig, kan du altid undersøge nærmere ved at tage kontakt til din foretrukne bank eller låneselskab.

Dette skal du være opmærksom på ved en kassekredit

Vi har i det ovenstående opsummeret de fordele, du kan opnå ved at optage en kassekredit, og hvilke ulemper der er risiko for at støde ind i med denne type lån. I det følgende vil vi gerne sikre os, at vores læsere ved, hvilke betingelser der gør sig gældende ved en kassekredit. Dette er nemlig alfa og omega for, at man som låntager kan forberede sig på og tage stilling til, om en kassekredit er den type lån, som det vil være den bedste idé at optage.

Som vi har beskrevet tidligere, så kan du med en kassekredit få tilladelse til et bevilget ovetræk. Dette betyder ganske enkelt bare, at du kan få lov at låne et større beløb, end det du reelt har til rådighed på din bankkonto. Hver gang du trækker et beløb ud af din kassekredit, skal du dog være opmærksom på, at dette beløb tillægges renter, som du månedligt eller årligt skal betale af på. Siden det kan være svært at forudsige, hvor store beløb du vil få brug for i fremtiden, så må du også regne med, at denne type lån har en variabel rente, som du ikke kan planlægge dig frem til.

Når kunder optager en kassekredit, er det nemlig med den tanke, at der altid vil være et rådighedsbeløb stående, som der kan gøres brug af i akutte situationer. Af denne grund kan det være svært at planlægge sin økonomi efter hvilke beløb og dertilhørende renter, der bliver trukket ud af kassekreditten.

Alligevel kan du altid sørge for, at du har helt styr på din privatøkonomi, som den ser ud i dag. Det er altid svært at forudsige, hvad der vil ske i fremtiden, men hvis du holder et godt overblik over din indtægt og dine udgifter, som de ser ud i dag, så er du allerede nået rigtig langt. Dertil er det også altid en god idé at være frotrolig med sit budget ved altid at opdatere det, således at det svarer til den virkelighed, der udspiller sig.

Hvis du på nuværende tidspunkt kan se, at din privatøkonomi og dit budget stemmer overens med virkeligheden, så kan en kassekredit være en god idé for dig. Herunder har vi kort opsummeret, hvad du skal være særligt opmærksom på, når du optager en kassekredit.

 • Din privatøkonomi skal være stabil, før du kan optage en kassekredit, da du her kommer til at betale for variable renter.
 • Du skal have et godt overblik over dit budget og helst have lagt nogle poster ind, der kan hjælpe dig igennem mindre økonomiske kriser på egen hånd.
 • Du skal være opmærksom på, at du er nødsaget til at betale den årlige provisionsbetaling for din kassekredit.