Fortvivl ikke: Du kan stadig godt låne, selvom du er på RKI

Det er ikke alle, der ved det, men selvom du er registreret hos RKI, kan du stadig godt tage et lån. Det kræver bare, at du leder de rigtige steder. Selvom det er de færreste, der vil låne penge til personer, som er registreret i RKI, er der stadig enkelte udbydere, som gør det. Hvis ikke man finder en udbyder, der kan tilbyde en et lån i Danmark som RKI-registreret, kan man altid overveje at låne i udlandet.

Vi vil her guide dig igennem, hvad du skal vide, når du er på RKI, men stadig gerne vil tage et lån. Men først vil vi komme ind på, hvad RKI er.

Hvad er RKI?

RKI står for Ribers Kredit Information. Det er et register over dårlige betalere. RKI drives af Experian, men blev skabt af virksomheder, som var misfornøjede over dårlige betalere. I praksis fungerer det sådan, at banker melder en given person til RKI, hvis vedkommende ikke har betalt sit lån tilbage af den ene eller anden årsag. Når personen er registreret i RKI, vil han i langt de fleste tilfælde ikke kunne tage lån i banker rundt omkring på nettet. Det er noget, RKI ganske enkelt blokerer for.

Det er alligevel muligt at låne penge trods RKI

Det skal dog understreges, at man ikke har helt de samme vilkår som personer, der ikke er i RKI. De banker og udbydere, der tilbyder lån til folk, der er i RKI, føler nemlig, at de løber en noget større risiko, end hvis de låner til folk, der ikke er i RKI. Lån penge trods RKI-registrering.
For at du skal kunne tage et RKI-lån, kræver det, at der er en, der vil tage det for dig. Du skal nemlig tage et kautionistlån, før det kan lade sig gøre at tage dit lån. Det er dog vigtigt, du får at vide, hvad det vil sige at tage et kautionistlån.
Først skal du udfylde din personlige del, inden du modtager et link. Det skal du videresende til din kautionist. Det er her, ansøgningen begynder for din kautionist. Hvis begge ansøgninger bliver godkendt, gælder det bare om at vente, inden pengene tikker ind på kontoen.

Hvem kan blive kautionist?
Der er mange, der kan blive kautionister. Det kan være alt fra forældre til søskende, fra kollegaer til venner eller en helt anden bekendt. Det afgørende er, at kautionisten er en, som du stoler på. På den måde vil udbyderen også have tillid til dig.

Sandsynligheden for, at man får sit lån accepteret, er større, hvis kautionisten er under 75 år. Hvis kautionisten ligeledes ejer en bolig og har en sund økonomi, står man med gode kort på hænderne i jagten efter at få et lån.

Det er samtidig vigtigt, at du er fast determineret og går målrettet efter at betale kautionen. For hvis ikke du gør det, er det kautionisten, der står med sorteper og skal betale tilbage for lånet. Derfor er det så vigtigt, at tilliden er gensidig fra låner og kautionist.

Det skal du vide, inden du tager dit lån

Nogle af låneudbyderne er godt klar over, at hvis man tager et lån som RKI-registreret, er man nok en anelse desperat. Derfor er det smart, hvis du tænker dig godt om, inden du tager RKI-lånet.

Fra låneudbyderne og bankernes perspektiv giver det god mening, at det bliver dyrt for dig som låner at betale pengene tilbage. Fra deres side er det nemlig lidt af en risiko at tage at låne til en, der tidligere har haft svært ved at betale tilbage på lån.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*