Har du længe drømt om at komme på den helt store ferie, eller er der et nyt produkt, som du bare må eje? Måske har du nogle regninger, der bliver nødt til at skulle betales, og derfor står du nu og mangler penge. I så fald kan et forbrugslån være med til at hjælpe dig, når det økonomisk brænder på, og det skal gå hurtigt med at få pengene udbetalt. Vi vil i denne tekst gennemgå nogle af de vigtige aspekter af forbrugslån. Vi vil blandt andet komme ind på fordele og ulemper, som der er ved denne type lån. Derudover vil vi komme med nogle gode tips og trick til, hvordan man bør forholde sig, når man optager et lån på nettet – der er nemlig flere forskellige ting, som man bør være opmærksom på samt nogle forholdsregler, som skal tages.

Forbrugslån på nettet udbetales inden for kort tid

En af de største fordele ved at optage et såkaldt forbrugslån på nettet, er den yderst hurtige hastighed det udbetales med. Det er først og fremmest uhyre nemt at ansøge om, og dernæst er diverse låneudbydere i Danmark blevet ekstremt hurtige til at udbetale det lånte beløb.

Mange står og har brug for nogle penge inden for kort tid, og derfor er det fristende at vælge et lån til forbrug, selvom renteudgifterne naturligvis er højere, end hvis man eksempelvis lånte pengene nede i banken.

Hastigheden på lån online er noget af det, som folk går rigtigt meget op i. Vi har set eksempler på låneudbydere, som allerede udbetaler pengene indenfor 5 minutter efter, at låneansøgningen er godkendt. Så kan man stille sig selv det spørgsmål om, hvor hurtigt en låneansøgning kan godkendes – men det behøver faktisk ikke at tage meget længere tid end 5-15 minutter, hvis man søger inden for udbyderens åbningstider.

Indenfor lånebranchen findes der et hav af forskellige typer lån. Nogle af de mest gængse er nævnt herunder.

 • Mikrolån
 • SMS lån
 • Mobillån

I bund og grund er det (mere eller mindre) betegnelser for den samme type lån, som alle kan høre under termet forbrugslån.

Her hos Memunti.dk har vi indgået samarbejder med nogle af de største selskaber i Danmark, der tilbyder de førnævnte lån til forbrugere. Derfor kan vi give reelle og retvisende informationer i vores sammenligninger af låneudbydere.

Hvad koster et forbrugslån?

Det er naturligvis ganske forskelligt, hvad et forbrugslån koster. Det afhænger rigtigt meget af faktorer, som er nævnt herunder.

 • Lånebeløbet – Hvor meget ønsker du at låne? Des mere du vil låne, des højere bliver renteudgifterne naturligvis.
 • Hvilken udbyder vælger du – Der er stor forskel på, hvilken låneudbyder du vælger. Priserne er ganske forskellige, og det er derfor vores service tilbyder at sammenligne alle de forskellige udbydere.
 • Løbetid – Hvor længe skal lånet betales tilbage over? Det er vigtigt at sætte sig ned og vurdere, hvor længe man ønsker at betale lånet af. Vi skriver senere i artiklen omkring budgetlægning og vigtigheden heraf.

Det er derfor ikke muligt at give et endegyldigt svar på, hvor meget et forbrugslån koster. Det er dog vigtigt at være opmærksom på de ovenstående punkter, da det i høj grad er disse, som er med til at drive prisen på denne type lån op.

Ønsker du lynhurtigt at finde ud af, hvad et lån kommer til at koste, så vil du hos langt de fleste låneudbydere kunne taste de nødvendige informationer ind, hvorefter du vil blive vist et estimat på omkostningerne. Det er dog et estimat, og det endelige beløb vil blive oplyst i den låneaftale, som du vil modtage umiddelbart efter, at din ansøgning godkendes.

Dette er også en måde hvorpå, at du som låntager kan få at se, hvad du skal betale. Man kan sige, at det er en form for uforpligtende tilbud. Selvom din ansøgning godkendes, så er det ikke ensbetydende med, at du skal takke ja til tilbuddet. Du kan naturligvis takke nej, hvis ikke du er tilfreds med de udgifter, som der er forbundet med lånet. Vi anbefaler naturligvis, at man læser hele låneaftalen igennem – især de paragraffer og betingelser, som der står med småt.

Hvad betyder ÅOP i forbindelse med et forbrugslån?

Det er vigtigt at kende til betydningen af ÅOP, når man ønsker at optage et forbrugslån online. ÅOP står for årlige omkostninger i procent, og det er altså de omkostninger, som du skal betale for at få lov til at låne pengene. Det er på den måde, at låneudbyderne tjener penge.

Denne rente kan du sammenligne med alternative lånemuligheder. Du skal endvidere være opmærksom på, om der er stiftelsesomkostninger forbundet med dit lån.

Sammenligning af lån til forbrug er nødvendigt for at finde den bedste pris

Det er de færreste, der ikke ønsker at spare penge, når der er tale om omkostninger. Derfor er det en super god idé at sammenligne priserne på lån til forbrug, så du derved finder den absolut bedste pris. Vi har gjort meget af forarbejdet for dig, eftersom vi har udviklet en tabel med sammenligning af nogle af de største låneudbydere. I tabellen kan du lynhurtigt danne dig et overblik over hvilke låneudbydere, der overhovedet er interessante for dig. Derudover har du en filtreringsmulighed øverst på siden. Brug denne til at indskrænke dine muligheder, så du derved sørger for at blive eksponeret for udbydere, som rent faktisk vil have din interesse. På den måde sparer du tid i din jagt efter det billigste lån.

Vores mål er, at du skal kunne spare så mange penge som muligt, når du skal ud og optage et kviklån.

Ansøgning om et forbrugslån er nemt og hurtigt

Som vi tidligere har nævnt, så er en af de store fordele ved forbrugslån på nettet, at selve ansøgningsprocessen er så simpel, nem og hurtig. Gik man derimod til banken, så vil processen være mere langsommelig. Derudover vil man højst sandsynligt skulle godtgøre for, hvad man vil bruge pengene til. Det er ikke tilfældet ved online forbrugslån. Her bliver der ikke stillet spørgsmålstegn til hverken hvorfor, at du har brug for pengene, eller til hvad de skal bruges til.

En ansøgning plejer normalt ikke at tage mere end 5-15 minutter, hvis du sidder klar med alle dine oplysninger. Følge oplysninger er de mest gængse oplysninger, når man ansøger om et forbrugslån.

 • Fulde navn og adresse
 • Telefonnummer og e-mailadresse
 • CPR-nummer
 • Bankinformationer (disse bruges til at overføre pengene til, hvis låneansøgningen godkendes, og du underskriver aftalen)
 • Lånebeløb og løbetid

Enkelte udbydere kunne også godt finde på at spørge om lønsedler eller anden dokumentation for din årlige indkomst.

Som det kan ses af listen, så er det relativt simple informationer, som du skal sørge for at opgive, når du ansøger om forbrugslån. Det kan dog også være en ulempe, da den nemme proces kan være med til at friste svage sjæle. Det er bestemt ikke alle, der er bedst tjent med et forbrugslån, og derfor vil vi i de næste par afsnit give nogle gode råd til, hvordan du sikrer dig, at du ikke ender i økonomiske vanskeligheder som følge af et mikrolån.

Er du interesseret i at læse mere om de udbydere, som tilbyder at udbetale hurtigt, så kan vi blandt andet anbefale at læse vores informationer om Robotlån, Turbolån og Simbo.

Husk at lægge et budget for tilbagebetaling

En af de ting, som vi anbefaler alle de brugere, der lægger vej forbi denne rådgivningsportal indenfor lån, er at lægge et realistisk budget for tilbagebetalingen. Det er uhyre vigtigt, at man har et meget præcist billede af sin økonomi. Ellers kan det ende med at blive en ond spiral, som man kommer ind i.

Et budget behøver ikke være specielt kompliceret. Med meget basale færdigheder indenfor eksempelvis Excel, vil sådan et budget nemt kunne blive kreeret. Det er blot vigtigt, at du kender til dine faste omkostninger hver måned, din indtægt samt de variable omkostninger, som du måtte have. Det er vigtigt hele tiden at være realistisk, da det er dette budget, der skal hjælpe dig med at betale lånet af rettidigt. Bliver forbrugslånet ikke tilbagebetalt indenfor rette tid, så vil omkostningerne blive markant større. Har man ikke selv de fornødne kompetencer til at udvikle et budget, så bør man få rådgivning af en, der vil kunne hjælpe til.

Bliv ikke blændet af rentefrie perioder

Flere og flere låneudbydere er begyndt at reklamere med rentefrie perioder på eksempelvis 30 eller 60 dage. Selvom det kan lyde som guld og grønne skove, så er det vigtigt at huske på, at ÅOP’en højst sandsynligt er højere i de resterende måneder. Derfor kan det godt være mere fornuftigt at holde sig til de låneudbydere, der laver mere basale låneaftaler. Vi må dog atter understrege, at det er ganske individuelt fra den ene udbyder til den anden.

Disse krav skal du opfylde for at låne på nettet i Danmark

Når man som dansker ønsker at låne online af en låneudbyder, så er der nogle relativt gængse krav, som går igen hos de fleste udbydere. Disse krav skal du kunne leve op til, da du eller kan være sikker på, at din låneansøgning vil blive afvist. Enkelte låneudbydere kan have yderligere krav end de nedenstående, og enkelte vil også have nogle afvigelser. Derfor skal listen herunder blot tages som en generel rettesnor for lånebranchen.

 • Du skal som hovedregel minimum være fyldt 18 år. Mange låneudbydere kræver dog, at du er 21 år.
 • Du skal have et NemID. Dette bruges til at underskrive låneaftalen med.
 • Du skal have en dansk bankkonto, ellers kan pengene ikke udbetales til dig.
 • Du skal have en aktiv e-mailadresse samt et telefonnummer.
 • Du skal have dansk adresse og bopæl.
 • Du må som hovedregel ikke stå i hverken RKI eller Debitor Registret.
 • Hos enkelte udbydere skal du kunne fremvise dokumentation for din løn.

Det er ganske simple krav, som man skal opfylde, når man ønsker at optage et forbrugslån på nettet. Det er også derfor, at der er så enorm en efterspørgsel på lånemarkedet på nettet.

Dog skal man huske på, at låneudbyderne også vil gennemføre en kreditvurdering af dig. Det er i sidste ende denne, som er bestemmende for, om hvorvidt du har lov til at optage lånet hos dem.

Der er både fordele og ulemper ved at optage et forbrugslån

Som vi har været inde på i teksten, så er der både fordele og ulemper ved at optage et forbrugslån. Fordelene er naturligvis, at det både går stærkt og er nemt. Omvendt kan man komme til at betale store udgifter for sit lån, og derfor skal dette opvejes.

Vi anbefaler altid, at man tænker nøje over at optage lån – det gælder både på nettet, i banken og ved andre alternativer. Det er især vigtigt, at man har et overblik over sin økonomi samt en fastlagt plan for, hvordan lånet skal tilbagebetales. Har man ikke det, så er det utroligt nemt at miste overblikket, og så kan lånet gå hen og blive rigtigt dyrt.

Hvad kan jeg låne til med et forbrugslån?

Vi har været kort inde på det tidligere i teksten. Der er ingen begrænsninger for, hvad du bruger dit forbrugslån til. Låneudbyderen vil ikke stille spørgsmål til, hvad pengene skal bruges til. Du skal som låntager ej heller stille sikkerhed for lånet, som det ofte er tilfældet i banken. Har du derfor en drøm om en destination, som du gerne vil besøge, men mangler du det sidste økonomiske indspark, så kan et SMS lån til forbrug være en mulighed for at få fat i pengene. Mangler du pengene til indskud i en ny lejlighed, så er dette også en måde hvorpå, at du hurtigt vil kunne komme til pengene. Mulighederne er uendelige, og det er kun din fantasi, der sætter grænser.

Forbrugslån uden sikkerhed i Danmark

En af de store fordele ved minilån, som tiltaler danskere, der står og mangler penge, er det faktum, at der ikke skal stilles sikkerhed. For at få et forbrugslån uden sikkerhed, skal man blot gennemgå den proces, som vi tidligere i teksten har udpenslet. Har du derfor ikke nogle aktiver af værdi, så behøver du ikke at indstille drømmen om at låne penge.

Lad Memunti.dk hjælpe dig på rette vej

Vi har i flere år rådgivet inden for lån på vores hjemmeside. Det har vi gjort via vores mange artikler af låneudbydere (se eksempelvis Alfalån og Vivus), vores blog omkring lån og derudover også via vores FAQ. Vi forsøger at udvide vores hjemmeside med ny viden uge efter uge, og vi følger endvidere udviklingen i branchen meget nøje. Lånebranchen er i en hastig udvikling, og for at vi skal kunne yde dig den bedste service via vores sammenligninger, så kræver det naturligvis, at vi er med helt fremme og følge udviklingen.